Aktuelt    |    Om Ans    |    Erhverv    |    Foreninger    |    Institutioner    |    Boliger til salg i Ans    |    Kontakt


Fritid/Natur

Gåture:
Hvis du kan lide at gå en tur, har du mange muligheder i Ans. Ikke blot på gader og veje kan du komme langt omkring. Brug også stierne. Her er vi godt forsynet, så det bliver let at variere turene. På de fleste stier kan man både gå og cykle, og en del er også barnevognsvenlige.
Så glæd dig over at komme rundt i en dejlig natur.

Ans Søbred:
Hvor? På Søgade lige efter viadukten drejer du mod venstre. Her kan man gå eller cykle, køre med barnevogn eller bil. Vejen ender ved Ans Søbred. Midtvejs går der en gangsti under hovedvejen hen langs sportspladsen, AIKC-hallen og højhusene.
Det er en stor og ret ny plads, hvor der bl.a. er afholdt koncerter, Sct. Hansbål og sommerfester.
På Ans Søbred finder du bl.a. kunstværket Solsneglen, Ans Marina, Ans Jolleklub, Ans Kanocamping og en gangbro ud i Tange Sø.
Her er der overdækkede siddepladser, hvor du i fred og ro kan nyde både madkurv og udsigten over søen.

Trækstien:
Gudenåen mellem Silkeborg og Randers er i stor stil blevet brugt som fragtvej. I en lang periode er fladbundede pramme sejlet fra Silkeborg til Randers og derefter trukket langs åen tilbage til Silkeborg. Begge gange med varer. Det har ofte været særdeles hårdt arbejde for pramdragerne og så i al slags vejr! Naturoplevelse? Det var nok et ukendt begreb i deres barske hverdag.
Du kan gå i pramdragernes fodspor. Sådan da. Du kan få en dejlig naturoplevelse på Trækstien eller Pramdragerstien, som den også kaldes.
For få år siden blev stien lavet fra Kongensbro til Ans, så nu kan du gå fra Silkeborg til Tange eller modsat.
Det kan godt være en lang tur, hvis du går hele strækningen på en dag. Men du kan jo vælge den strækning, der passer dig. Mellem Silkeborg og Tange kan du f.eks. komme til Trækstien i Svostrup, Kongensbro og Ans. Pudsigt nok ligger der fra gammel tid en kro alle 3 steder. Her kan du slappe af og sende pramdragerne en venlig tanke.
Den bedste periode for en trækstitur er nok maj – september. Dog kan du altid gå eller cykle på Trækstien fra Ans til Tangeværket.

Legepladser:
Der er en stor og god legeplads ved stien bag Ans Lægehus. Alle er velkomne, og den er godt besøgt af børn i alle aldre. Det er lige sådan et sted, børn elsker at tumle og hygge sig. Også voksne nyder at komme her og se børnene lege.